FastEdit On Undo Off Özelliği

Büyük verilerle yapılan bazı güncelleme işlemleri uzun sürebilir. Bu uzun işlemleri kısaltmanın en etkili yollarından biri

FastEdit On Undo Off

özelliklerini kullanmaktır.

Dikkat: Öncelikle şu hatırlatmayı yapalım: Bu komut update işlemlerini önemli ölçüde hızlandırmakla beraber riskli bir işlemdir çünkü update işleminde beklenmeyen bir durum oluştuğunda yapılan güncellemeleri geri alma şansınız yoktur. Bu yüzden bu yöntemi kullanmadan önce mutlaka tablonuzun yedeğini alın.

FastEdit On Undo Off  özelliklerini kullanmak için update işleminden önce MapBasic penceresinde aşağıdaki satırı çalıştırın:

Set Table <Tablo> FastEdit On Undo Off

Bu komut çalıştırıldıktan sonra yapacağınız tüm update işlemlerinde MapInfo, geçici transaction dosyalarını (.tin, .tda gibi) kullanmadan, update işlemini doğrudan ana tabloya (diğer deyişle diske) yazacağı için işlem ciddi oranda hızlanacaktır. Ama yukarıda da uyardığımız gibi kullanırken dikkatli olmak gerekiyor çünkü transaction dosyaları kullanılmadığı ve yapılan güncellemeler bellekte takip edilmediği için UPDATE İŞLEMİNİ REVERT VEYA UNDO YAPMANIZ MÜMKÜN OLMAYACAKTIR. Tabloların bu özelliği MapInfo oturumunuzun sonuna kadar böyle kalacaktır. Bu yüzden update işlemi bittikten sonra bu ayarı eski haline getirmekte fayda var. Bunun için MapInfo’nun MapBasic penceresinde

Set Table <Tablo> FastEdit Off Undo On

komutunu çalıştırın.

Not: Yüklü update işlemlerini hızlandırmanın bir diğer yolu indeksleri kaldırmaktır. Eğer güncelleme yapacağınız kolonlarda indeks varsa güncellemeye başlamadan bu indeksleri kaldırmak güncelleme hızını arttırabilir. Güncelleme bittikten sonra kaldırdığınız indeksleri tekrar oluşturabilirsiniz.

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment